Instagram
Pitajte Đuru
parking_kod_prokopa
09.10.2018.

Parking kod ProkopaPitanje: 

Doskorašnji sam korisnik parkinga na stanici "Prokop", koja je 2016. godine građena od strane Direkcije za građevinsko zemljište grada Beograda, znači za opštu korist i dobro, i za to su od strane Grada, i uostalom od svih nas izdvojena sredstva.

Od pre mesec dana, postavljena je metalna trafika i na njoj je osvanulo obaveštenje da parking naplaćuje privatna firma "Zaštitna radionica" doo, na osnovu nekog njihovog internog akta. Pitala sam "Parking servis" i od njih dobila odgovor da ovaj parking nije u okviru njihovog sistema naplate. 

Ko je to privatnoj firmi "Zaštitna radionica" dozvolio da koristi javnu površinu, jer to nije građeno za njih nego za sve građane Beograda, zašto nadležni ne reaguju, u krajnjem slučaju oni vrše krivično delo prevare?

S poštovanjem, Tanja

Odgovor:

Izlaskom na lice mesta šef Komunalne inspekcije Milomir Pokimica i inspektor Zorica Kojić su konstatovali sledeće činjenično stanje:

Parking koji je otvoren u sastavu je nove železničke stanice „Prokop“ koja je u izgradnji.

Na zahtev građana koji dolaze na stanicu odbor direktora „Železnice“ u dogovoru sa generalnim direktorom je doneo Odluku da „Zaštitna radionica doo“ koja je u sastavu „Železnice“ može da otvori pomenuti parking da naplaćuje koriščenje istog i da isti održava u čistom i urednom stanju. Na parkingu je postavljena metalna kućica na kojoj je zalepljena Odluka o korišćenju parkinga, obaveštenje i cenovnik parkinga.

Sve je to legalno prijavljeno. U metalnoj kućici postoji fiskalna kasa i izdaju se fiskalni računi za korišćenje parkinga.
Parking je privremenog karaktera do završetka železničke stanice „Prokop“, odgovara Milomir Pokimica, Šef komunalne inspekcije opštine Savski venac.
Pitajte Đuru
ulice_za_bicikliste_i_savski_nasip
Četvrtak od 10h!Gosti:Zoran Bukvić - Udruženje Ulice za biciklisteDušan Čavić - Udruženje Savski nasip ceo tekst
dim_i_smrad_iz_pecenjare
Pitanje:Kako da se rešim smrada od mesare "Zlatni bik" koji nas truje zagorelim smradom već godinama?Zvala sam inspekciju i ništa nisu uradili. ceo tekst
stara_devizna_stednja_u_bih
Pitanje: Slušalac živi u Srbiji i ima dvojno državljanstvo Srbije i BiH i ostala dokumenta. Ima deviznu štednju u Bihaću (BiH) u nekadašnjoj Privrednoj ceo tekst
oznake_kucnih_brojeva_i_ulica
Pitanje:Postoji li obaveza da svaka kuća/zgrada ima tablu sa nazivom ulice i kućni broj i ko to kontroliše?Odgovor: ceo tekst
parking_kod_prokopa
Pitanje: Doskorašnji sam korisnik parkinga na stanici "Prokop", koja je 2016. godine građena od strane Direkcije za građevinsko zemljište grada Beograda, ceo tekst
ubuduce_grejanje_kad_je_hladno
Pitanje:Hoće li se menjati važeća gradska odluka o grejanju van zvanične sezone grejanja?Odgovor: ceo tekst