Instagram
Foto-galerija
07.11.2017.

Vanja Bulić održao književno veče u Novoj Varoši

Ugledni novinar i književnik Vanja Bulić održao je 3. novembra u Biblioteci „Jovan Tomić“ u Novoj Varoši književno veče i predstavio svoje knjige u izdanju Lagune.
Poštovaoci rada Vanje Bulića mogli su da čuju veoma zanimljive priče iz novinarske i spisateljske karijere jednog od omiljenih srpskih pisaca.
Govorio je o istraživanju prilikom pisanja knjiga, dogodovštinama sa snimanja emisija, hrabrosti kao pitanju morala, emisiji „Crni biseri“, Hilandaru, tajnama u vezi sa „Miroslavljevim jevanđeljem“, zanimljivostima o dve najveće hrišćanske svetinje – desnoj ruci Jovana Krstitelja i čudotvornoj ikoni Bogorodica Filermosa, tajnama Narodne biblioteke Srbije i Teslinom misterioznom oružju, tabloidnoj Srbiji i likovima iz crne hronike...
Pisac je deo večeri posvetio i svojim poslednjim romanima, trilerima, koji su serijal sa glavnim likom novinara Novaka Ivanovića: „Simeonov pečat“, „Jovanovo zaveštanje“, „Dosije Bogorodica“, „Teslina pošiljka“ i „Viza za nebo“.
Posetioci su na kraju druženja mogli da kupe knjige sa potpisom autora. Ispostavilo se da je najtraženija knjiga bila „Oko otoka“.
Sve u svemu, bilo je to veoma lepo i uspešno književno veče na kojem je medijator bio Vladimir Dulanović. I ovom prilikom čitaoci su se uverili da je Bulić, osim što je uspešan novinar i pisac, ujedno i ličnost vredna poštovanja, ljubazan i pristupačan u komunikaciji.
Knjige Vanje Bulića možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.