Instagram
Aktuelno
kustendorf_od_11_do_16_januara
06.12.2018.

„Kustendorf“ od 11. do 16. januara

Dvanaesti Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ održaće se od 11. do 16. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori. Festival čiji je osnivač i umetnički direktor Emir Kusturica biće, kao i prethodnih godina, posvećen mladim filmskim stvaraocima i svetski proslavljenim autorima.
Od osnivanja 2007. do sada, kroz Kustendorf su prošli brojni mladi umetnici koji već godinama ostavljaju značajan autorski trag na filmskoj sceni, što najbolje svedoči da se cilj ovog festivala, razvoj autorskog filma i podrška mladim talentovanim rediteljima, iz godine u godinu sve više ostvaruje.
Glavna nagrada festivala „Zlatno jaje“, na prethodnom, 11. Kustendorfu, dodeljena je filmu Bombona, palestinskog režisera Rakana Majasija.
„Srebrno jaje“ uručeno je filmu Petnaest u režiji Sameha Alaa, dok je „Bronzano jaje“ dodeljeno filmu Lumen, Nikole Vučinića.
Na prošlogodišnjem festivalu bile su dodeljene i dve specijalne nagrade filmovima Šanel Umberta Valjeha, kao i filmu Vrteška u režiji Ruslana Bratova.
Nagrada za buduće stvaralaštvo, odnosno nagrada „Drvo života“ prošle godine uručena je jednom od najznačajnijih glumaca srpskog filma Aleksandru Berčeku.
Kustendorf je jedan od retkih festivala na svetu na kome je na svakom koraku vidljiva razmena energije mladih i iskusnih umetnika.
Eminentni gosti među kojima su Lav Dijaz, Paolo Sorentino, Ruben Estlund, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odijar, Džim Džarmuš, Odri Tatu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Berenis Bežo i mnogi drugi, do sada su bili gosti „Kustendorfa“.
Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ 2019. ugostiće proslavljene autore, glumce i muzičare, kao i brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz celog sveta i druge eminentne goste iz sveta filma.
Aktuelno
knjizevni_susret_dece_pesnika_i_pesnika_za_decu
Prijatelji dece Beograda u saradnji sa Prijateljima dece Vračara i Gradskom opštinom Vračar organizuju finalno gradsko takmičenje dece pesnika osnovnih i ceo tekst
testament_prvo_ime_cetvorodnevnog_arsenala_09
Američke treš metal legende Testament prvo su poznato ime Arsenal Festa 09, koji će biti održan 19, 20, 21. i 22. juna 2019. godine u Kragujevcu. Testament, ceo tekst
kevin_hart_odustao_od_vodjenja_dodele_oskara
Posle talasa nezadovoljstva izazvanog starim tvitovima uvredljivim za LGBTQ zajednicu, komičar Kevin Hart odlučio je da se povuče sa mesta domaćina ceremonije ceo tekst
the_history_of_serbia_cedomira_antica_od_danas_u_prodaji
The complete history of Serbia, from the Neolithic Period to the present.“The History of Serbia by Dr. Čedomir Antić covers a substantial time span, from ceo tekst
kuca_na_jezeru_kejt_morton_od_danas_u_prodaji
Kejt Morton, australijsku autorku svetskih bestselera – kod nas poznatu po romanima „Čuvar tajni“, „Davni sati“ i „Zaboravljeni vrt“ – često svrstavaju u pisca ceo tekst
kustendorf_od_11_do_16_januara
Dvanaesti Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ održaće se od 11. do 16. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori. Festival čiji je osnivač i ceo tekst